Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Hlivové rizoto s kelom

Potrebujeme: malá hlávka kelu, ryža, masť, 300 g hlív, maslo, soľ, korenie.

Malú dobre očistenú hlávku kelu uvaríme v polievke a nadrobno posekáme.

Sparíme, prepláchneme studenou vodou.

250 g ryže a opražíme ju na 2 lyžiciach rozpálenej masti, osolíme, podlejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a dáme do rúry dusiť.

Medzitým nakrájame hlivy na rezance, podusíme ich na kúsku masla, osolíme, okoreníme.

Keď ryža zmäkne vmiešame do nej hlivy, sterilizovaný hrášok a uvarený posekaný kel.

Všetko necháme prehriať na slabom ohni a podávame posypané tvrdým syrom.




Loading Facebook Comments ...