Francúzsky zemiakový šalát

Potrebujeme: 100 g zemiakov ,
400 g sterilizovanej hotovej zmesi mrkvy, hrášku a kukurice ,
50 g zeleru ,
50 g kyslých uhoriek ,
150 g kyslých jabĺk ,
posekaný alebo sušený tymian a bazalku podľa chuti ,
100 g majonézy alebo jogurtu
Nálev:
šťava z 1 citróna ,
1 PL octu ,
1 PL worcesterskej omáčky ,
1 ČL práškového cukru ,
čierne korenie ,
soľ

Neošúpané umyté zemiaky uvaríme v slanej vode.

Na kocky pokrájaný zeler uvaríme osobitne v osolenej vode.

Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska alebo pretlačíme cez mriežku.

Pridáme sterilizovanú zeleninu, uvarený zeler, nadrobno nakrájané uhorky a olúpané jablká.

Všetko spolu zľahka premiešame a zalejeme nálevom.

Nálev pripravíme z citrónovej šťavy, octu, worcesterskej omáčky, byliniek, cukru, soli a korenia.

Vlejeme ho do šalátu, pridáme majonézu a premiešame.

Šalát necháme v chlade odležať, aby sa všetky chute dobre spojili.




Loading Facebook Comments ...