Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Francúzska hovädzia polievka

Ingrediencie: 500 g hovädzieho mäsa s kosťou, 500 g slepačieho mäsa, olej, zväzok petržlenovej a zelerovej vňate, celé čierne korenie, jeden bobkový list, mleté čierne korenie, tymian, dve mrkvy,jeden petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, polovica zelenej papriky, 150 g kelu, pór, soľ

Hovädzie a slepačie mäso umyjeme a na niekoľko minút zalejeme horúcou vodou.

Potom osušíme, opražíme na rozohriatom oleji, zalejeme

2 l studenej vody a pri miernej teplote varíme spolu s jednou postrúhanou mrkvou, umytými vňaťami, celým čiernym korením, bobkovým listom, mletým čiernym korením aspoň

3 hodiny.

Podľa potreby dolievame vodu.

Všetku ostatnú zeleninu očistíme, nakrájame, vložíme do

1 l precedeného mäsového vývaru, posolíme a uvaríme domäkka.

Nakoniec do polievky vložíme nakrájané uvarené mäso.




Loading Facebook Comments ...