Dunajské vlny

Potrebné ingrediencie: 200 g masla, 3 lyžice kakaa
200 g práškového cukru, 5 vajec,

2 polievkové lyžice rumu,
300 g polohrubej múky,
2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva,
680 g vykôstkovaných višní,
Krém: 1 vanilkový pudingový prášok, 5 dl mlieka, 40 g cukru, 125 g masla
Poleva: 75 g tmavej čokolády,
60 g masla

Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista.

Pri stálom šľahaní po jednom pridávame celé vajcia a 1 polievkovú lyžicu rumu.

Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Spolu premiešame.

Polovicu cesta natrieme na maslom vymastený plech.

Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu lyžicu rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto.

Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 30 minút.

Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť.

Po stuhnutí ho polejeme polevou.

Krém: Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridávame do vychladnutého pudingu.

Poleva: Na miernom ohni roztopíme maslo s čokoládou. Pri stálom miešaní vymiešame dohladka.

Necháme krátko vychladnúť a natrieme na vychladnutý krém.




Loading Facebook Comments ...

Dunajské vlny

Potrebné ingrediencie: 500 g masla alebo rastlinného tuku,
350 g cukru,
6 vajec,
350 g polohrubej múky,
1 sáčok prášku do pečiva,
2 lyžice kakaa,1 pohár zaváraných višní (720 ml),
½ l mlieka,
1 vanilkový pudingový prášok,
kôru a šťavu z 1 citrónu,
200 g horkej čokolády,
200 g mliečnej čokolády,
100 g stuženého tuku,
tuk na vymazanie plechu

250 g zmäknutého tuku a 250 g cukru dáme do vyššej nádoby

a ručným šľahačom ušľaháme do peny.

Postupne pridáme vajcia a ďalej šľaháme, kým nevznikne hladký krém.

Zmiešame múku s práškom do pečiva, nasypeme na krém

a metličkou premiešame.

Cesto rozdelíme na polovice a do jednej pridáme kakao.

Na vymastený plech rozotrieme svetlé cesto, naň opatrne rozotrieme tmavé cesto a povrch uhladíme.

Višne necháme odkvapkať a potom ich rovnomerne rozložíme

na cesto.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme zhruba 30 minút. Necháme vychladnúť.

Pudingový prášok a 100 g cukru rozmiešame so 6 lyžicami mlieka.

Zostávajúce mlieko privedieme do varu, vlejeme vanilkovú zmes a krátko ovaríme.

Za občasného miešania necháme vychladnúť.

250 g masla, citrónovú kôru a šťavu vymiešame do peny

a postupne vmiešame vychladnutý puding.

Krémom potrieme koláč a uložíme do chladna.

Na záver polejeme čokoládovou polevou.




Dunajské vlny

Potrebné ingrediencie: 500 g masla alebo rastlinného tuku,
350 g cukru,
6 vajec,
350 g polohrubej múky,
1 sáčok prášku do pečiva,
2 lyžice kakaa,
1 pohár zaváraných višní (720 ml),
½ l mlieka,
1 vanilkový pudingový prášok,
kôru a šťavu z 1 citrónu,
200 g horkej čokolády,
200 g mliečnej čokolády,
100 g stuženého tuku,
tuk na vymazanie plechu

250 g zmäknutého tuku a 250 g cukru dáme do vyššej nádoby a ručným šľahačom ušľaháme do peny.

Postupne pridáme vajcia a ďalej šľaháme, kým nevznikne hladký krém.

Zmiešame múku s práškom do pečiva, nasypeme na krém a metličkou premiešame.

Cesto rozdelíme na polovice a do jednej pridáme kakao.

Na vymastený plech rozotrieme svetlé cesto, naň opatrne rozotrieme tmavé cesto a povrch uhladíme.

Višne necháme odkvapkať a potom ich rovnomerne rozložíme na cesto.

Plech vložíme do vyhriatej rúry (elektrický šporák 175°C, plyn stupeň 2) a pečieme zhruba 30 minút.

Necháme vychladnúť.

Pudingový prášok a 100 g cukru rozmiešame so 6 lyžicami mlieka.

Zostávajúce mlieko privedieme do varu, vlejeme vanilkovú zmes a krátko ovaríme.

Za občasného miešania necháme vychladnúť.

250 g masla, citrónovú kôru a šťavu vymiešame do peny a postupne vmiešame vychladnutý puding.

Krémom potrieme koláč a uložíme do chladna.

Na záver polejeme čokoládovou polevou.




Dunajské vlny

Ingrediencie: Cesto: 0.5 l vody, 250g Hery, 6 vajec, 150g hladkej múky. Plnka: 1l mlieka, 3 Zl. klasy, 1 van. cukor, 150g kr. cukru, 1.5 masla. Trocha čokoládovej polevy na pokvapkanie.

Vodu a tuk necháme zovrieť, odstavíme a zamiešame múku. Necháme trošku vychladnúť a po jednom primiešame celé vajcia. Rozdelíme na dve polovice a na vymastenom a múkou vysypanom plechu rozotrieme a upečieme 2 pláty pri 170 °C každý 20-25 min.Krásne sa zvlnia.Z mlieka a zo zlatých klasov uvaríme s cukrom puding, ešte za tepla doň zamiešame maslo a natrieme na plát, necháme vychladnúť a natrieme na krém vyšľahané šľahačky. Prikryjeme druhým plátom a pokvapkáme čokoládou.