Domáci vaječný koňak

Suroviny: 8 žĺtkov, 375 g práškového cukru alebo 5 lyžíc agátového medu, 2 balíčky vanilínového cukru, 250 g sladeného kondenzovaného mlieka, komu je to príliš, môže použiť rovnaké množstvo 33 % sladkej smotany, ale musí rátať s tým, že koňak bude mať redšiu konzistenciu 375 ml koňaku 100 ml rumu. Dávka je na 1 liter nápoja

Žĺtky oddelíme od bielkov.

Bielky odložíme, žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Kondenzované mlieko alebo mierne našľahanú smotanu primiešame postupne k žĺtkom cukrom.

Nakoniec pridáme alkohol.

Likér rozdelíme do sklenených fliaš a uskladníme

v chladničke.

Nezabudnime, že nekonzervované potraviny rýchlo podliehajú skaze a vaječný koňak patrí jednoznačne k tým, ktoré by bol hriech nechať pokaziť.




Loading Facebook Comments ...