Čučoriedkový džem

Suroviny: 1 kg čučoriedok
800 g cukru,
1/2 ČL kyseliny citróno­vej,
pektín
idealne robiť viac dávok naraz

Čučoriedky očistíme, povyberáme lístky, zaschnuté a zelené bobule. 1 kg čučoriedok podlejeme malým množstvom vody a varíme 5 minút. Pridáme 800 g cukru, 1/2 ČL kyseliny citróno­vej, pektín (použijeme podľa návodu) a ešte povaríme 10 minút. Po dovarení ešte horúce plníme do pohárov. Vhodné sú menšie poháre. Napĺňa­me ich takmer po okraj. Uzatvorené poháre prevrátime, aby sa dobre prichytilo viečko. Takto ich necháme 10-30 minút (podľa veľkosti pohára). Džem po uzavretí viečkom môžeme aj sterili­zovať 10 minút pri teplote 90 °C.




Loading Facebook Comments ...

Čučoriedkový džem

Potrebujeme: 1 kg čučoriedok
800 g cukru,
1/2 ČL kyseliny citróno­vej,
pektín

Čučoriedky očistíme, povyberáme lístky, zaschnuté a zelené bobule. 1 kg čučoriedok podlejeme malým množstvom vody a varíme 5 minút. Pridáme 800 g cukru, 1/2 ČL kyseliny citróno­vej, pektín (použijeme podľa návodu) a ešte povaríme 10 minút. Po dovarení ešte horúce plníme do suchých pripravených pohárov. Vhodné sú menšie poháre. Napĺňa­me ich takmer po okraj. Uzatvorené poháre prevrátime, aby sa dobre prichytilo viečko. Takto ich necháme 10-30 minút (podľa veľkosti pohára). Džem po uzavretí viečkom môžeme aj sterili­zovať 10 minút pri teplote 90 °C.




Čučoriedkový džem

Na prípravu potrebujeme: 1 kg čučoriedok
800 g cukru,
1/2 ČL kyseliny citróno­vej,
pektín (použijeme podľa návodu)

Čučoriedky očistíme, povyberáme lístky, zaschnuté a zelené bobule. 1 kg čučoriedok podlejeme malým množstvom vody a varíme 5 minút. Pridáme 800 g cukru, 1/2 ČL kyseliny citróno­vej, pektín (použijeme podľa návodu) a ešte povaríme 10 minút. Po dovarení ešte horúce plníme do pohárov. Vhodné sú menšie poháre. Napĺňa­me ich takmer po okraj. Uzatvorené poháre prevrátime, aby sa dobre prichytilo viečko. Takto ich necháme 10-30 minút (podľa veľkosti pohára). Džem po uzavretí viečkom môžeme aj sterili­zovať 10 minút pri teplote 90 °C.

Ideálne robiť viac dávok naraz.