Cestoviny s tuniakom

Na prípravu potrebujeme: 500 g cestovín (špirály, mašličky),
1 konzerva tuniaka (200 g),
1 dl oleja,
cesnak,
500 g rajčín (čerstvých, zaváraných) alebo 5 dl rajčinovej šťavy,
2-3 PL kečupu,
1 konzerva šampiňónov (300 g),
1 konzerva kukurice (350 g),
150 g údeného syra,tymian, bazalka, oregano

Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

Vo väčšej panvici opražíme na oleji roztlačený cesnak, pridáme kúsky tymianu, pokrájané rajčiny, kečup, scedené šampiňóny a kukuricu.

Ochutíme koreninami a necháme prevrieť.

Na predhriatý tanier dáme cestoviny, polejeme omáčkou

a všetko posypeme strúhaným syrom.




Loading Facebook Comments ...

Cestoviny s tuniakom

Potrebujeme: 500 g cestovín (špirály, mašličky…),
1 konzerva tuniaka (200 g),
1 dl oleja,
cesnak,
500 g rajčín (čerstvých, zaváraných) alebo 5 dl rajčinovej šťavy,
2-3 PL kečupu,
1 konzerva šampiňónov (300 g),
1 konzerva kukurice (350 g),
150 g údeného syra,
tymian, bazalka, oregano

Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

Vo väčšej panvici opražíme na oleji roztlačený cesnak, pridáme kúsky tymianu, pokrájané rajčiny, kečup, scedené šampiňóny a kukuricu.

Ochutíme koreninami a necháme prevrieť.

Na predhriatý tanier dáme cestoviny, polejeme omáčkou a všetko posypeme strúhaným syrom.




Cestoviny s tuniakom

Potrebujeme: 200 g špenátových cestovín z tvrdej pšenice ,
Omáčka:
160 g drveného tuniaka vo vlastnej šťave z konzervy ,
1až 2 strúčiky cesnaku ,
150 ml sladkej smotany ,
1 vaječný žĺtok ,
soľ ,
mleté čierne korenie ,
olivový olej ,
postrúhaný parmezán na posypanie

Z tuniaka zlejeme nálev a podusíme na olivovom oleji.

Keď začne voňať, primiešame k nemu prelisovaný cesnak.

Žĺtok rozšľaháme vidličkou a primiešame smotanu.

Zmes dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Tuniaka odstavíme, zalejeme smotanou a rozdelíme

na jednotlivé porcie uvarených cestovín.

Posypeme najemno postrúhaným parmezánom alebo syrom




Cestoviny s tuniakom

Potrebné ingrediencie: cestoviny – najlepšie špirály, soľ, tuniak v konzerve, kukurica, cibuľa, olej, kečup

V osolenej vode uvaríme cestoviny.

Na oleji upražíme cibuľu, pridáme tuniaka tak na 8 minút a nakoniec kukuricu.

Túto zmes ešte teplú zmiešame s cestovinami, podľa chuti môžeme pridať kečup.




Cestoviny s tuniakom

Potrebné ingrediencie: 0,5kg cestovin, 3 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave, 1 menšia cibuľa, 1 flaša kečupu 560g (ja kupujem tesko kečup),soľ, olej, oregano.

Cestoviny vyvaríme podľa návodu. Na troške ojeja si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu(na miernom ohni). Keď je cibuľa osmažená do sklenista, tak pridáme tuniaka bez šťavy, trošku osolíme, osmažíme, po chvilke pridáme kečup a trochu vody ked je kečup moc hustý, ďalej pridáme oregano, za stáleho miešania privedieme do varu, tak 5 minut necháme variť a odstavíme. Na tanier si dáme cestoviny a polejeme omáčkou. Je to veľmi dobrý, rýchly a lacný obed. Dobrú chuť prajem