Cesto na PIZZU

Potrebujeme: 2 tégliky bieleho jogurtu,
2 vajcia,
2 tégliky od jogurtu polohrubej múky,
1 KL soli,
1 KL sódy bikarbóny

Vajcia zmiešame s jogurtom, dáme do múky, pridáme soľ, sódu bikarbónu a vymiešame.

Cesto je redšie, ale upečené je výborné.

Dáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme olejom a roztlačeným cesnakom a na vrch ozdobíme podľa možností a fantázie.




Loading Facebook Comments ...

Cesto na PIZZU

Suroviny: 2 tégliky bieleho jogurtu,
2 vajcia,
2 tégliky od jogurtu polohrubej múky,
1 KL soli,
1 KL sódy bikarbóny

Vajcia zmiešame s jogurtom, dáme do múky, pridáme soľ, sódu bikarbónu a vymiešame.

Cesto je redšie, ale upečené je výborné.

Dáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme olejom a roztlačeným cesnakom a na vrch ozdobíme podľa možností a fantázie.




Cesto na pizzu

Suroviny: 600 g hladkej múky , 20 g droždia , 300 ml mlieka , 2 vajcia , 50 ml oleja , 20 g hladkej múky na vyvalkanie , soľ

Droždie rozdrobíme v troške vlažného mlieka, rozmiešame, pridáme trochu preosiatej múky a pripravíme kvások, ktorý necháme dostatočne vykysnúť.

Do múky, ktorá zostala, pridáme vajce, vlažné mlieko, ktoré zostalo, soľ, olej, vykysnutý kvások a pekne vypracujeme hladké cesto.

Vykysnuté cesto vytvarujeme na plech a necháme opäť vykysnúť.

Potreme kečupom, ozdobíme surovinami podľa typu pizzy a pečieme v trúbe.