Čajový punč

Na prípravu potrebujeme: 1/4 kg cukru, 2 pomaranče, 1 citrón, 1/8 l vody, 1/2 l čierneho čaju , 1/4 l červeného vína alebo jablkového džúsu , 50 ml umu

Z umytých citrónov a pomarančov odrežeme niekoľko plátkov na zdobenie.

Vodu privedieme do varu, pridáme cukor a kôru z citróna a pomarančov.

Do hotového čaju pridáme rozpustený cukor, víno alebo jablkový džús, šťavu z pomarančov a citrónov a um (rum). Punč zohrejeme, ale dávame pozor, aby nápoj nezovrel.




Loading Facebook Comments ...

Čajový punč

Ingrediencie: 2 vrecúška čierneho čaju, 100 ml horúcej vody, 500 ml červeného hroznového džúsu, 500 ml pomarančového džúsu,
50 g cukru, 1 bal Vanilínového cukru Dr. Oetker, celá škorica (podľa chuti), klinček celý (podľa chuti)

V horúcej vode necháme cca 3 min vylúhovať vrecúška čaju.

Oba džúsy spolu prevaríme v hrnci s cukrom a vanilínovým cukrom. Z čaju vyberieme vrecúška a prilejeme k džúsu. Vmiešame škoricu a klinček. Servírujeme v hrnčekoch z varného skla.

TIP pre ne – abstinentov: Do punču pridáme 2 PL rumu!