Bryndzové pagáčiky

Na prípravu potrebujeme: 0,5kg polohrubej múky, 250g bryndze, Heru, soľ, vajce

Z múky, bryndze, soli, tuku a vajíčka urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva. Cesto necháme ponecháme pokryté postáť, neskôr prevaľkáme, preložíme a necháme ešte chvíľku postáť. Rozvaľkáme asi na 1cm hrúbky a vykrajujeme kolieska. Potrieme žĺtkom a dáme piesť.

Dobrú chuť 🙂




Loading Facebook Comments ...

Bryndzové pagáčiky

Potrebné ingrediencie: 50 dkg polohrubej múky,
1 Smetol,
25 dkg bryndze,
2 žĺtky,
2 dcl kyslej smotany,
1 KL soli,
3 dkg droždia /1dcl vlažného mlieka a trošku soli/

Droždie necháme vykysnúť.

Smetol rozmiesime s múkou, bryndzou, pridáme droždie, žĺtky, soľ a smotanu.

Potom hodinu necháme kysnúť na teplom mieste.

Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm, vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom.

Necháme ich kysnúť ešte 15 minút a potom pečieme v neveľmi horúcej rúre 10-15 minút.

Tieto pagáče zostanú celé dni mäkké.