Bábovka s vínom

Suroviny: 250 ml mlieka,
150 g cukru,
50 g droždia,
100 g zmäknutého masla,
100 g hrozienok,
4 žĺtky,
1 vanilínový cukor,
150 ml sladkého červeného vína,
4 lyžice citrónovej šťavy,
tuk na vymastenie formy
POLEVA:
200 g práškového cukru,
3 lyžice sladkého červenéhovína

Droždie rozdrobíme, pridáme lyžicu cukru a asi 1/5 múky. Dolejeme vlažné mlieko tak, aby sme získali kvások konzistencie hustej smotany.

Povrch posypeme múkou a necháme vykysnúť.

Hrozienka zalejeme vriacou vodou, necháme niekoľko minút postáť a scedíme.

Do kváska pridáme zvyšné mlieko, žĺtky, cukor, múku a zmäknuté maslo a 150 ml červeného vína.

Vymiesime redšie cesto, ktoré sa musí odlepovať od ruky (keby bolo cesto príliš husté, treba pridať trocha mlieka). Hrozienka pridáme do cesta.

Dôkladne vymiesime a necháme vykysnúť.

Cesto vložíme do vymastenej bábovkovej formy.

Dáme do rúry a pri teplote 160 °C pečieme 40 – 50 minút. Upečenú bábovku popicháme vidličkou a polejeme zmesou vína a citrónovej šťavy.

Poleva:

Cukor dôkladne vymiešame s vínom a polejeme bábovku. Necháme stuhnúť.




Loading Facebook Comments ...