Avokádová nátierka

Potrebujeme: 1 menšie avokádo, 1 PL Ramy s olivovým olejom, 1/2 nízkotučného bieleho jogurtu, mleté biele korenie, soľ, 1 ČL šťavy z limetky, lístok mäty.

Avokádo rozrežeme na polovicu, vyberieme kôstku a vydlabeme dužinu, ktorú zmiešame s Ramou s olivovým olejom a bielym jogurtom.

Dochutíme ingredienciami a prizdobíme lístkom z čerstvej mäty.

Podávame s kukuričným chlebíkom.




Loading Facebook Comments ...

Avokádová nátierka

Potrebujeme: 1 zrelé avokádo, 3 uvarené vajcia, citrónová šťava, cesnak, tavený syr, soľ

Zrelé avokádo (malo by mať mäkkosť asi ako zrelší banán) ošúpeme, zbavíme jadra a roztlačíme vidličkou na kašu. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou, aby nestmavlo. Pridáme varené vajcia nastrúhané na jemnejšom strúhadle, roztlačený (alebo tiež nastúhaný) cesnak, tavený syr (črievkový, alebo 2-3 trojuholníčky), osolíme a elektrickým šľahačom dobre vymiešame. Podľa chuti môžeme ešte pridať soľ, citrónovú šťavu alebo cesnak. Táto nátierka sa výborne hodí na „jednohubky“. Môže sa natierať na kolieska pečiva, alebo na chlieb.




Avokádová nátierka

Suroviny: 986 KJ –

1 menšie avokádo, 1 PL Flory s vlákninou, 1/2 nízkotučného bieleho jogurtu,
mleté biele korenie, soľ, 1 ČL šťavy z limetky, lístok mäty.

Avokádo rozrežeme na polovicu, vyberieme kôstku a vydlabeme

dužinu, ktorú zmiešame s Florou s vlákninou a bielym jogurtom.

Dochutíme ingredienciami a prizdobíme lístkom z čerstvej mäty.

Podávame s kukuričným chlebíkom.