Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Arabský chlieb

Potrebné ingrediencie: 1 lyžicu droždia,
1 lyžicu cukru,
3 poháre vlažnej vody,
5 pohárov hladkej múky (1 kg),
1,5 lyžičky soli,
2 lyžice olivového (slnečnicového) oleja

Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.

Preosiatu múku trochu zohrejeme v rúre, osolíme, zmiešame

s kváskom, postupne pridáme vlažnú vodu a trochu oleja, miesime, až kým cesto nie je úplne tuhé a nelepí sa na ruky (musí byť úplne tuhé).

Cesto rozdelíme asi na 20 dielikov, ktoré rozvaľkáme

na placky s priemerom 15 – 20 cm.

Položíme na trochu pomúčenú látku, prikryjeme a necháme odpočinúť.

Chlieb pečieme pri maximálnej teplote.

Plochu, na ktorej sa chlieb pečie, potierame olejom.

Chlieb by sa mal pri pečení nafúknuť a v strede by sa mala vytvoriť tzv. taštička.




Loading Facebook Comments ...

Arabský chlieb

Ingrediencie: 1 lyžicu droždia,
1 lyžicu cukru,
3 poháre vlažnej vody,
5 pohárov hladkej múky (1 kg),
1,5 lyžičky soli,
2 lyžice olivového (slnečnicového) oleja

Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.

Preosiatu múku trochu zohrejeme v rúre, osolíme, zmiešame

s kváskom, postupne pridáme vlažnú vodu a trochu oleja, miesime, až kým cesto nie je úplne tuhé a nelepí sa na ruky (musí byť úplne tuhé).

Cesto rozdelíme asi na 20 dielikov, ktoré rozvaľkáme na placky s priemerom 15 – 20 cm.

Položíme na trochu pomúčenú látku, prikryjeme a necháme odpočinúť.

Chlieb pečieme pri maximálnej teplote, v elektrickej rúre – maximum dolná časť, v plynovej rúre – hornú časť na maximum.

Plochu, na ktorej sa chlieb pečie, potierame olejom.

Chlieb by sa mal pri pečení nafúknuť a v strede by sa mala vytvoriť „taštička“.