Ananásová krém

Ingrediencie: 1 konzerva ananásu,
2 žĺtky,
10 g želatíny,
14 dkg piškót,
7 g kryštálový cukru,
1/4 l šľahačky,
1 PL práškového cukru,
zaváranina višní,
zopár opražených mandlí alebo orechov

Žĺtky s cukrom vyšľaháme, potom postavíme nad paru a šľaháme do zhustnutia.

Želatínu dobre rozpustíme v teplej vode a pridáme do krému. Do vychladnutého krému pridáme vyšľahanú šľahačku ochutené práškkovým cukrom.

Piškóty namočíme do ananásovej šťavy a ukladáme do sklenej misky nasledovne: naspodok kúsky ananásu, piškóty, krém atď.

Povrch zdobíme ananásom, višňami a opraženými mandľami alebo orechmi.

Necháme stuhnúť.




Loading Facebook Comments ...