Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfsmnt/hosting2_1/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Kurací smotanový paprikáš

Na prípravu potrebujeme: 1 kurča,
80 g oleja ,
70 g cibule ,
1 lyžičku mletej červenej papriky ,
1 lyžičku rajčiakového pretlaku ,
400 ml smotany na varenie ,
2 lyžice hladkej múky ,
soľ

Očistené a opláchnuté kurča naporciujeme.

Nadrobno posekanú cibuľku podusíme domäkka na oleji. Pridáme mletú papriku a kurča.

Podusíme.

Aby sa mäso nepripálilo, podlejeme zmes trochou teplej vody.

Po chvíli pridáme rajčiakový pretlak a dusíme, kým mäso nie je mäkké.

Nakoniec pridáme smotanu rozmiešanú s múkou.

Ak by šťava bola príliš hustá, pridáme trochu horúcej vody.

Dochutíme soľou.

Ako prílohu podávame domáce halušky alebo ľubovoľný druh cestoviny.




Loading Facebook Comments ...