Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfsmnt/hosting2_1/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Kurča na zelenine

Suroviny: 1 kurča,
200 g bielej reďkovky,
2 menšie cibule,
400 g kyslej kapusty,
1 smotana na varenie,
mletá rasca,
100 g masla,
soľ,
olej

Kurča rozdelíme na porcie, posolíme.

Očistenú cibuľu najemno pokrájame a reďkvičku postrúhame.

Cibuľu udusíme na oleji, pridáme reďkvičku a pokrájanú kyslú kapustu, rascu a smotanu.

Všetko premiešame a dáme na vymastený menší plech.

Na kapustový základ poukladáme porcie kurčaťa, ktoré dobre potrieme maslom.

Vložíme do horúcej rúry a zakryté pečieme.

Po 30 minútach odkryjeme a dopečieme.

Podávame so zemiakmi.




Loading Facebook Comments ...

KURČA NA ZELENINE

Na prípravu potrebujeme: 1 kurča, 200 g koreňovej zeleniny, 2 paradajky, 1,5 dl kyslej smotany, lyžička hladkej múky, citrónová šťava, 3 lyžice oleja, soľ

Kurča dobre umyjeme, rozštvrtíme a posolíme.

Na oleji opražíme koreňovú zeleninu (mrka, petržlen, zeler), nakrájanú na kolieska.

Potom pridáme kurča, pokrájané paradajky, podlejeme vodou

a dusíme do mäkka.

Kurča vyberieme a uložíme na teplú misu.

Zeleninu pretlačíme cez sitko, prilejeme kyslú smotanu,

v ktorej sme rozšľahali hladkú múku, a povaríme.

Podľa chuti kurča okyslíme, dosolíme a zalejeme.

Podávame s knedľou.