Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfsmnt/hosting2_1/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

ČÍNA S ČERSTVOU KAPUSTOU

Ingrediencie: Kuracie prsia (môže byť aj sójové alebo bravčové), mrazená zelenina,1/4 čerstvej kapusty, olej, cibuľa, cesnak, sójová a vorcestrová omáčka, čierne mleté korenie, mletá paprika, soľ, majoránka, komu aké korenie chutí (môže byt aj chilli), paradajkový pretlak, alebo kapiová pomazánka

Najprv si pripravíme marinádu, ktorú použijeme

na ktorékoľvek mäso či je to kuracie alebo sójové. Pozostáva z oleja, sójovej a vorcestrovej omáčky, čierneho korenia, mletej papriky a majoránky alebo iného korenia ktoré máte radi.

Necháme postáť aspoň 5 hodín, nič sa nestane ak bude mäso

v marináde aj celú noc.

Namarinované mäso dáme na panvicu a mierne opečieme, cibuľu pridáme neskôr, aby sa nám počas praženia mäsa nespálila, ďalej pridáme mrazenú zeleninu v akejkoľvek kombinácii, podlejeme vodou a dusíme na miernom ohni, kým sa voda takmer neodparí, potom pridáme pretlak alebo kapiovú pomazánku a necháme ešte chvíľu cca 5 min. dusiť, tesne pred koncom pridáme na tenké rezance nakrájanú kapustu

(je jedno či je biela alebo červená), prikryjeme a necháme ešte na miernom ohni dusiť 3-5 minút, kapustu nemiešame. Potom odstavíme a necháme tak asi 10 – 15 minút, zatiaľ si uvaríme prílohu (ryžu alebo opekané zemiaky).

Tesne pred podávaním všetko spolu zmiešame, kapusta musí byť chrumkavá.

Pri použití sójového mäsa používame na zalievanie vodu,

v ktorej sa mäso varilo.




Loading Facebook Comments ...